2018-04-26 1114 浏览
因为跟朋友约晚饭想好好倾下计, 所以一早已经book 好枱, 去到唔驶特别等, 店员已经安排好我地坐嘅枱.店员感觉友善, 充满笑容. 最抵赞系可以维持成餐饭都见佢地咁好笑容, 真系令到客人感觉好舒服.坐低之后, 店员介绍菜式, 落左order 后就为我地送上暖嘅面包.自己私心推介小法包, 外面够脆, 里面够松软, 配埋牛油, 真系忍唔住成个食晒.因为想试beef wellington, 所以订枱时已经订定左. 于是就只order 一个餐.店员好细心地见我地两个人, 话会share 食, 竟然自动帮我地将Lobster Bisque都share 埋一人一份, 超级贴心, 劲加分呀!!!个汤就算share 左, 份量都好足够, 满足满足, 饮落好似饮左好多龙虾落肚咁, 仲要有粒粒龙虾肉, 绝对足料.头盘的Duck Confit Opera, 好balance, 层次分明, 忍唔住一啖接一啖, 配埋面头微酸的配菜, 一D都唔会漏.然后先上beef wellington, 店员比我地先影相, 然后先帮我地分一人一份. 切开后, 见到粉红色的肉质, 仲好juicy, 仲要有我最爱的鹅肝喺中间,

Duck Confit Opera

然后先上beef wellington, 店员比我地先影相, 然后先帮我地分一人一份. 切开后, 见到粉红色的肉质, 仲好juicy, 仲要有我最爱的鹅肝喺中间, 只能说正! 唯一美中不足系个外皮有少少湿, 自己prefer 较干身, 觉得会更酥脆.
Beef Wellington

我地仲order 左薯条黎配个beef wellingtong, 薯条真系不得了. 有松露味之余, 仲要够脆, 系酥脆𠮶种, 仲要系条条都咁脆, 调味又啱啱好.
劲想encore!!!
松露薯条

最后上埋个餐的主菜, French Yellow Chicken. 但我地已经饱到顶点, 所以唔知系唔系因为咁, 觉得呢个鸡有D失色, 对我黎讲鸡肉太扎实啦, 个人prefer tender 一D 的鸡. 但一定要赞块鸡皮煎到脆卜卜, 但一D都唔油, 呢个见到厨师功力.
French Yellow Chicken

最后个餐仲有件cake 同埋饮品, 呢餐满足到顶点, 差D食唔晒.
而且餐厅D 位好好坐, 好适合几个朋友约埋叹一餐, 倾下计.
2018-04-13
Duck Confit Opera