2021-02-03
大坑呢个小区有不少特色小店🏙 路过既时候已经见到不少外国人成条面包咁买走🥖 食唔落成条面包既我就试下好出名既法式Pastry 🇫🇷 去过法国既有人都大赞👍🏻 看似平凡既Pastry 有著法式的精致😚⭐️ Canele 🍰系我食过数一数二最好食既Canele😍 外层小小脆带著香浓既焦香🍭 内里口感好 Smooth 同Moist 有点布丁的感觉🍮 整体云呢拿同焦糖既味道好融洽🧡 甜而不腻⭐️ Croissant 🥐一切开已经见到好多层松化既酥皮🤣 索索声唔会腍左同腻 😅 每一口都系松化既口感同埋融入口重的牛油香🧈 可见佢既真功夫😚⭐️ Madeleine 🥠看似平凡既贝壳形小蛋糕并不平凡🐚 咬下去松软但唔系太空气感🌬 柠檬既香味唔会抢Focus 🍋 反而淡淡的系蛋香背后散发出黎🥚
⭐️ Canele 🍰
⭐️ Croissant 🥐