2023-12-04
上星期系铜锣湾附近教完学生补习,觉得肚饿就周围行吓,睇吓有咩好食,见到呢间西餐小店好似不错。首先,套餐会提供田园沙律,新鲜嘅蔬菜搭配特制酱汁,加上蕃茄粒,每一口都充满健康嘅滋味,绝对系一个清新开胃嘅选择。🥗🥗🥗然后,我点左厨师十分推荐嘅24小时法式慢煮baby pork rib,真系感受到烹调的巧思,经过超长时间慢煮,令到肉质入口即化,非常入味,肉汁醇厚,每一口都充满浓郁嘅风味。🥓🥓🥓朋友就点左法式香煎鲜鸭胸,鸭胸内嫩,搭配法式煎法保持了肉汁,加上特制酱汁调味,上面洒满香草和黑椒,令人回味无穷。🦆🦆🦆最后,品尝到他们的玫瑰拿铁,饮落带有淡淡花香的拿铁,令人心情愉悦。奶泡柔软顺滑,咖啡香气搭配玫瑰香味,具层次感。另外,朋友表示佢点嘅嘅果茶都好饮。🌹🌹🌹