2020-06-07
忆利工业大厦有唔少既餐厅选择,已经试过好几间都令我满意,今次就拣呢间最近好hit既FAB kitchen,餐厅环境都几阔落,价钱丰俭由人,lunch set最平$88已经有交易! 下次要醒d book定台仲有9折,系几抵食既!未order食物已经送上餐前包,重点是保持温度~同老公各自order 一个set lunch,包左 1个餐汤/沙律+main course+甜品+饮品,我见menu同网上睇有d唔同,似系会定时转款式!餐汤(粟米忌廉汤)~用上新鲜粟米,味道清甜,忌廉打得好滑身,一般既罐头汤绝对比不上!沙律(烧黄桃配巴马火腿)~黄桃同Parma Ham各3件,黄桃既甜配上火腿既咸香,原来可以咁夹既!香煎盲𫚧鱼配薯蓉·香草牛油汁 ($138)~盲𫚧煎得香口滑身,不失鱼香味~至于薯蓉配上香草汁,再加上嫩笋,增加不少口感!蜜糖芥末酱猪仔骨配薯条($168)~肉食爱好者必点,烧汁既猪仔骨就食过好多次, FAB 用上蜜糖芥末酱,第一次试几特别,RIB做到猪肉分离,每口都沾满酱,份量亦都好多!大大力推荐!甜品(柚子奶冻)~柚子既清新加上奶冻,既有奶香亦都觉得清爽,系一个唔错配搭!