2019-09-05
早几日经过中环娱乐行,见倒地下转角位开咗一间装修几靓既法国餐厅,于是就约同事今日一齐去试下。Set Lunch, 分别有2 courses ($298) = 1 前菜/ 汤 + 1 主菜3 courses ($338) = 1 前菜 + 1 汤 +1 主菜我同同事都拣咗 3 courses,前菜拣咗龙虾芒果热情果沙律,龙虾好鲜甜同弹牙,配埋个芒果热情果沙律🥗酸酸甜甜,令我胃口大开🤣汤就系里昂洋葱汤- 汤好香浓,洋葱同汤既比例刚好, 应该用咗好多洋葱煮, 非常有水准。浓浓洋葱汤上还铺了一层香浓芝士, 芝士还可以拉丝😋,配埋汤一齐食,真系一绝。主菜拣咗红酒汁慢煮牛面颊肉 - 应该系慢煮嘅关系,牛面颊肉保持到嫩滑嘅肉质, 加埋个好 creamy既法式薯蓉,十分满足。最后还有咖啡或茶,咁我当然系拣咖啡啦。另外要一题既系,店内装修非常优雅,侍应服务态度非常好👍🏻。
Set Lunch, 分别有
最后还有咖啡或茶,咁我当然系拣咖啡啦。
另外要一题既系,店内装修非常优雅,侍应服务态度非常好👍🏻。