2024-06-02
咧间餐厅夜晚会提供半自助餐,一set包括餐汤、主菜、饮品同外面自助吧嘅食物。虽然店面唔算好大,但自助沙律吧提供嘅嘢食都唔少,有虾、翡翠螺、青口、烟三文鱼,仲有芝士同各式沙律,真系就咁食沙律吧啲头盘都够饱🤣主菜:海鲜意粉配番茄忌廉汁佢咧个意粉我几中意,份量唔少,而且海鲜都几鲜甜。另外意粉系宽条面𠮶种,食落弹牙啲,配住个番茄忌廉汁食真系perfect match蔬菜素肉千层面讲真如果无睇过个餐牌,食落真系完全唔觉得系素肉,食落同平时食𠮶种肉酱差唔多。千层面每层都有满满嘅芝士,一上台已经闻到好香,每啖都好满足🤤大蒜薯仔汤特别想提佢个餐汤,原本系本住试下嘅心态去叫,估唔到几惊喜。佢嘅大蒜味好香,唔会太浓,再加埋薯仔𠮶种沙沙嘅口感真系好唔错,同埋完全唔会觉得腻餐厅嘅环境都好舒服,周围唔会太热闹,好适合同朋友聚会或者同另一半撑台脚~
主菜:
海鲜意粉配番茄忌廉汁