餐厅: Maison ES
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-10-03 1299 浏览
Maison ES @ 2021年9月 (weekday午餐)食物 ❤️❤️❤🤍🤍(法国菜)环境 ❤🤍🤍🤍🤍(好多打卡位、但系好嘈)服务 ❤️❤️❤🤍🤍(一般)攞位 ❤️❤️❤🤍🤍(要book咗先)交通 ❤️❤️❤🤍🤍(由金钟PP3行去,行少少斜路上去)翻兜 ❤️🤍️🤍️🤍️🤍由于佢哋weekday同weekend嘅lunch menu食嘅嘢同价钱好唔同,试过walk- in冇位,终于揾咗日weekday,预早book位,过嚟试吓 。呢间餐厅位于ground floor,唔好谂住食「境」。不过,室内同店外都有打咭位。唔知系唔系我哋放假著得太casual,又被安排去偏厅坐,仲要隔离枱有两个食客食住午餐做 task/project review,加上楼低矮,虽然枱与枱之间有1.5米以上嘅距离,但真系比想像中听得清楚,冇晒 holiday 个 relaxing mood😵‍💫Weekday午餐系$288+10% 3个course。Side dish ($78+10%)/ 牛扒($250+10%)/ 饮品($28+10%) 都要on top 加钱。食餐包果阵,我partner发现只黑色餐碟有只细细粒白色生猛虫虫
食物 ❤️❤️❤🤍🤍(法国菜)
环境 ❤🤍🤍🤍🤍(好多打卡位、但系好嘈)
服务 ❤️❤️❤🤍🤍(一般)
攞位 ❤️❤️❤🤍🤍(要book咗先)
交通 ❤️❤️❤🤍🤍(由金钟PP3行去,行少少斜路上去)
翻兜 ❤️🤍️🤍️🤍️🤍

食餐包果阵,我partner发现只黑色餐碟有只细细粒白色生猛虫虫爬紧😖😵‍💫好难得佢咖啡都未饮,即刻成个人醒晒(睇嚟都系吓左一跳…)。

1️⃣ 餐包
圆形果只都好软身,好味。但「虫事件」之后,无不安就假,唔敢再食。
餐包

2️⃣ 带子
头盘拣咗北海道带子,配上鱼子,好新鲜👍🏻
带子

3️⃣ 烧春鸡 + 和牛 + side dish牛油果天妇罗
始终系午餐,份量好少,得两块鸡柳同两条牛柳。反而觉得牛油果天妇罗好特别,好似食薯角,砌成条状,用叉食都唔会断,仲好酥脆。
烧春鸡

和牛
牛油果天妇罗

4️⃣ 芝麻mousse cake
呢个甜品系成餐饭最出色嘅。虽然系mousse,但系好solid,唔太甜。

餐厅外面

免责声明:上述纯粹个人观察/ 经验/ 体验/ 👀👂👅👃🏻/ 感受。只供参考。如有雷同,实属巧合。
带子
牛油果天妇罗