2024-06-04
估唔到今次推介呢间靓靓Cafe比我嘅人竟然系我老公😂不过如果连男仔都大赞嘅,相信除咗样靓😏食物质素都有返一定水准😏周末我哋一早出发,可能因为打风所以人唔多😆不过见大家都话平时好热闹,所以都系预约定好啲😙Cafe布置充满法式风情🇫🇷望住窗外雨景,雨水声伴随住轻音乐,成个vibe都好chill😙如同置身于异国旅游中😌🥐French Croffle ($128)牛角包窝夫拣咗黑松露炒蛋配杂菌🍄🟫黑松露比得慷慨😆炒蛋嫩滑,配搭大量杂菌,味道丰富浓厚😋牛角包窝夫酥脆,充满牛油香🥐配搭好食,不过定价就有啲高🫢🫢🍳Full French breakfast ($128)ADB包含咗炒蛋、香肠、薯饼、南瓜片、大啡菇、串茄、yoghurt同窝夫🧇好丰富😆窝夫虽然唔及牛角包窝夫咁香,但外表非常酥脆,加上忌廉同蜜糖🍯外脆内软好好食😋🍫Classy blened ($55)老公大赞嘅就系呢度嘅朱古力🍫种类繁多,最后拣咗自家特调拼配朱古力😛嚟到已经闻到浓浓嘅可可味,饮落系浓厚而唔甜嘅朱古力,而且香气徘徊喺口腔持久不散🤤果然好高质👍🏻🍵大极 ($60)抹茶更系讲究,款式多到唔识拣🫣幸好menu描述得够详细,令我
🥐French Croffle ($128)
🍳Full French breakfast ($128)
🍫Classy blened ($55)
🍵大极 ($60)
抹茶更系讲究,款式多到唔识拣🫣幸好menu描述得够详细,令我哋呢啲无研究开嘅人都可以拣到啱自己嘅品牌🥰最后我哋拣咗款相对入门级🍵茶味浓郁但并唔苦涩,而且入口好顺滑😌