2020-03-19 795 浏览
呢个疫情下,其实大家留家都好辛苦,小朋友日日留家都唔系办法,我就上网睇下边到有得比小朋友吸收下新鲜空气,又比个位阿妈放松一下。终于选择去到泥涌石滩行下吹吹风,放底一下口罩。我地系石滩行完,打算出返马鞍山找野食时,竟然望过对面有间冰室㖞,咁见饿饿地, 就行入去睇下有咩食。一座低打开餐牌食物选择好多,我地就决定点几款小菜和汤,慢慢叹。沙拉猪扒 ~ 先炸好猪扒再加沙律酱炒,猪扒够淋入味。豉椒炒蚬 ~ 蚬肉冇沙, 炒得够镬气。西兰花炒带子 ~ 西兰花刚熟唔错。金沙鲜鱿 ~ 有咸蛋配就已经好好味。黄金虾球 ~ 虾够弹牙。金牌乳鸽王 ~ 大爱就咁揸住食, 老水味够, 外皮炸得白脆。烧汁什菌牛柳 ~ 仔仔最爱,牛柳牛味浓加大量什菌用烧汁提味一流。杏汁白肺汤 ~ 估唔到个汤咁好味,奶白色的杏汁,仲要有娃娃菜系底, 猪肺又洗得够干净,掂。食完呢餐太满足了,仲要呢到的墙壁图案好靓,岩哂打卡。 下次一定会再来的,因泥涌石滩唔多人,可以吸新鲜空气,吸完再过来食野一流的行程呀!

沙拉猪扒 ~ 先炸好猪扒再加沙律酱炒,猪扒够淋入味。

豉椒炒蚬 ~ 蚬肉冇沙, 炒得够镬气。

西兰花炒带子 ~ 西兰花刚熟唔错。

金沙鲜鱿 ~ 有咸蛋配就已经好好味。

黄金虾球 ~ 虾够弹牙。