2018-10-07 54 浏览
铜锣湾劲多野食,花多眼乱。行过V point ,差唔多全部都西餐同日本野, 点知见到开左间泰菜,选择好多甘。一入去成间餐厅都好warm 好cozy, 枱同枱之间唔迫,好怕一d 枱好迫,会听到人地枱讲咩!佢有散叫既泰菜,亦可以choose 个串烧半自助餐,串烧系all u can eat, 连啤酒都系all u can drink, 绝对啱哂同frd 狂吹水。我同frd 都choose 左食半自助餐,串烧任食唔驶care佢仲可以如果唔饮啤酒,转一枝红酒,我地今次转左,check 番枝酒外面都买$120 枝,绝对唔系俾d 几廿蚊cheap 酒如果加$68 仲可以任饮红白酒,酒鬼可以尽情啦头盘生虾刺身一人两只,个汁好fresh, 有埋薄荷叶,好正。一路有冰雪住唔怕坏。主菜叫左烧羊架佢个汁甜甜地,好夹。佢有薯仔伴碟,好入味,煮到刚刚好羊架烧到刚刚好,入面刚熟,唔鞋,d 内好软,好嫩。highly recommend到串烧啦第一round 每样都叫。猪,牛,鸡,鸡翼,鱿鱼鱿鱼同辣汁食超match.佢d 肉类淹得入味,同食得新鲜,唔系d 淹左好好多日变到林哂。佢沙嗲汁花生味重,配肉食刚刚好。烧青口
铜锣湾劲多野食,花多眼乱。

如果加$68 仲可以任饮红白酒,酒鬼可以尽情啦

头盘
生虾刺身
一人两只,个汁好fresh, 有埋薄荷叶,好正。
一路有冰雪住唔怕坏。

主菜
叫左烧羊架
佢个汁甜甜地,好夹。
佢有薯仔伴碟,好入味,煮到刚刚好

羊架烧到刚刚好,入面刚熟,唔鞋,d 内好软,好嫩。
highly recommend

到串烧啦
第一round 每样都叫。
猪,牛,鸡,鸡翼,鱿鱼
鱿鱼同辣汁食超match.
佢沙嗲汁花生味重,配肉食刚刚好。

烧青口
烧得刚刚好,无烧干,上面仲有芝士粉。。so good!

烧生蚝
时间要耐小小,因为新鲜烧呀,好fresh,食左半打,烧到有流番d 蚝汁,好正,趁热食!!!

烧粟米
系超甜粟,上面有小小牛油香。

我同朋友都食到劲饱,饮饱食醉!
2018-10-04
  • 烧羊架