2018-07-16 70 浏览
肥佬又生日🤣本身想飞转泰国,但请唔到假,唯有食泰国野补返数因为系庆祝生日既关系专登揾间新净d好。一落车一行入南角道就见到「小曼谷」冷气又劲又干净就拉左肥佬入去一坐低已经比个椰青波波吸引,再比隔离枱既咖喱香味搞到劲鬼饿。所以一叫,叫咗五个𩠌。椰青波波超大个,椰青水一定比平时的椰青多。而且非常清甜加上只得椰肉同椰汁,所以雪得好够冻。 我仲食左半个椰肉肥佬就叫左青柠梳打一般般。因为每餐都要食菜,所以叫咗件马拉盏炒杂菜。马拉盏味够浓,唔油,而且上台个阵出晒烟,食得出镬气!冬阴公比我预期好饮,酸味同辣味好balance ,而且有三只大虾!虽然唔系大头虾,但都啖啖肉好弹牙。而且这已经是细size已足够四人饮!我地两个人每人饮左2.5碗都仲有串烧又系非常出色,每一串都系即烧,出晒烟,而且好足料,特别系鸡神同鸡软骨。超抵食!烧原只鱿鱼,又系超级大碟,视角非常满足,鱿鱼虽然好厚肉,但一啲都唔un!而且食到碳烧味道。唔会太干!两个人食唔晒!最后真系要推介软壳蟹咖喱! 性价比非常高!可以满足本小姐面包痴之余,仲要多多咖喱汁,可以送面包。虽然无咖喱炒蟹咁香,但价钱平好多而且非常大份!建议三至四个人先至好叫软壳
肥佬又生日🤣本身想飞转泰国,但请唔到假,唯有食泰国野补返数

椰青波波超大个,椰青水一定比平时的椰青多。而且非常清甜

加上只得椰肉同椰汁,所以雪得好够冻。 我仲食左半个椰肉
肥佬就叫左青柠梳打一般般。

烧原只鱿鱼,又系超级大碟,视角非常满足

软壳蟹炸得非常好,唔干唔油,非常脆口,配埋个咖哩汁真系汁非常配。因为分开左汁同蟹,所以上左台一阵d蟹仲脆卜卜

见到有两只原只嘅软壳蟹!最后比我地两个一边倾计一边食晒

最后我面食咗半个农夫包!

整体黎讲比我预期好,最惊讶系香港仲有咁抵食夹大件既泰菜!平时炒菜得几条都$60-80,个咖哩都咖洗$200! 其实真系好顶瘾🤣🤣🤣系我未飞到去泰国之前都可能会再黎顶顶瘾!

2018-07-03
庆祝纪念