2024-10-04 147 浏览
今晚约咗朋友出尖沙咀,经过利时,见到呢间Thailand King嘅餐厅,上网一search,评价唔错,就决定一试。餐厅唔大,环境开扬,静静哋喺度食个dinner或者同朋友happy hour感觉好chill!泰式生虾生虾无论是外型、味道、口感都十分良好,肉质爽口弹牙,配上生虾酸辣汁,酸酸辣辣,十分醒胃!炸虾饼香脆弹牙嘅虾饼配上酸酸甜甜嘅泰式酱汁,令人一件又一件,停唔到口⋯香茅煮花蚬简单煮法,带出花蚬嘅鲜味!蚬肉肥美,只只饱满⋯花蚬融入咗香茅独有嘅香味,感觉唔错。泰式猪颈肉肉质爽而软腍,肥瘦均匀,配上泰式酱汁,酸酸辣辣,十分清爽惹味!咖喱软壳蟹 配蒜蓉法包酥脆软滑嘅软壳蟹,配上香浓嘅咖喱汁,非常有风味!食净咗嘅咖喱汁唔好浪费,再配上蒜蓉法包,又系另一个食法!泰茶 / 荔枝沙冰泰茶茶底香浓,入口醇厚,唔错!荔枝沙冰,味道清新,而且唔太甜,解暑又开胃!

泰式生虾

炸虾饼

香茅煮花蚬

泰式猪颈肉

咖喱软壳蟹 配蒜蓉法包

泰茶 / 荔枝沙冰
泰茶茶底香浓,入口醇厚,唔错!

荔枝沙冰,味道清新,而且唔太甜,解暑又开胃!
2024-10-03
  • 黄咖哩软壳蟹