2019-03-10
Greyhound 已经在泰国出名左一阵子,但去到泰国无食,在香港试左🤣好耐都冇去沙田,上几个星期六去左附近个博物馆,顺便黎市中心睇吓有乜食,D餐厅完全唔同囇,间间都好多人等位,呢间比较小人,等了几张本枱就有位。第一次食,原来系泰式Fusion 菜,menu 都有D泰菜,我最爱Pad Thai 。 叫左2个pad Thai , 因为有朋友食素,所以叫左一个虾pad Thai 同一个素pad Thai ( 忘记影相) 份量ok ,不是太多亦不是太少,味道都几好味。青酱带子阔面,大家都对西餐唔系抱咁大期望,因为呢间都系泰菜🤣 但竟然出奇地好味,带子好新鲜青酱好creamy ! 仲要洒左很多芝士在面! 和牛汉堡包面包应该系嘉顿个种,入面块汉堡好有牛肉味,都系冇预计嘅🤣有一个细心位,就系将生洋葱同蕃茄分开上,应该对一D唔食嘅朋友会方便左!但系我好鬼钟意食!加多一个小食粟米饼配鸡酱,呢个系好味嘅自己整应该唔难🤣🤣🤣
份量ok ,不是太多亦不是太少,味道都几好味。
和牛汉堡包
面包应该系嘉顿个种,入面块汉堡好有牛肉味,都系冇预计嘅🤣
加多一个小食粟米饼配鸡酱,呢个系好味嘅
自己整应该唔难🤣🤣🤣