2025-01-08 640 浏览
之前同朋友经过呢间泰国餐厅,见到价钱唔算太贵而且好多人排队😳就约定下次收工过嚟食呢间泰国餐厅装修同平时𠮶啲好唔到,好有泰国街头风,感觉就好似快闪泰国夜市食野咁🤩✨泰国街边猪手饭一上枱见到咁大碟😳尼个价钱性价比几高❗️唔知饭多猪手多到食唔哂,慢炖猪手味道浓郁,肉质软嫩吸收了酱汁的香气,口感丰富𩠌饭一流🤤✨泰北咖喱鸡金面近年香港泰国餐厅多左尼款咖哩捞面,里面都有两种面条,一半是鸡蛋黄面,另一半则是酥炸过脆脆的面,两者夹埋一齐食口感丰富,咖哩香气浓郁带有微微椰浆香味,整体不错。✨泰式鱼饼第一次食味道咁多层次的鱼饼😂 口感非常扎实弹性,肉质混合左豆角粒、浓郁的咖喱酱料等香料,味道香香辣辣又唔太油腻,原来系加左香气浓郁的柠檬叶。✨泰国龙眼冰味道香甜新清解渴,岩哂搭配浓味菜式既时候饮✨泰国街头椰子雪糕尼款泰国街头既甜品🤩估唔到香港都有,太耐无食了决定要嗌返个,椰子雪糕味道香浓,搭配买完椰子肉 、花生同粟米食 ,真系食唔停口👅虽然餐牌得一页,食物种类唔算多选择,但系基本上嘅饭面小食菜饮品甜品样样都有👍🏻,值得一试

✨泰国街边猪手饭

✨泰北咖喱鸡金面

✨泰式鱼饼

✨泰国龙眼冰
味道香甜新清解渴,岩哂搭配浓味菜式既时候饮

✨泰国街头椰子雪糕

2025-01-07