2020-07-19 532 浏览
夜妈妈想食泰国菜,所以同友人黎左九龙城,我地是旦入左一间看似好地道(泰国人开)嘅餐厅食。不过入左黎之后发现佢地真系无咩防疫意识,个厨司系无带住口罩,更加无要求食客分开d坐,明明仲有其他吉枱,但系都要我地同其他人搭枱坐🤷🏻‍♀️马拉盏通菜 - 马拉盏味道唔够出香叶肉碎炒饭 +蛋($5) - 唔记得左应该要白饭底,个炒饭有d咸,搞到食唔出本身香叶肉碎嘅惹味青木瓜沙律 - 少辣,但辣味盖过唒青木瓜嘅鲜味椰青 - 都几鲜甜顺带一提,原先想叫生虾,但咁岩隔离枱叫左。我地见到生虾d冰下面出紧水咁,又无保鲜纸隔一隔,即刻唔想食。讲真,呢排疫情严重,防疫措施会变左我其中一样拣餐厅嘅criteria。呢度又唔系特别好食,我谂以后唔会再帮衬。

马拉盏通菜 - 马拉盏味道唔够出

青木瓜沙律 - 少辣,但辣味盖过唒青木瓜嘅鲜味

椰青 - 都几鲜甜