2023-07-24 557 浏览
喺social media见到有人推荐,啲相好似几好食,就入去试吓。平日夜晚去,大约7点到,walk in有位,但最好book咗先,因为夜啲都坐满8成枱。生菜包有猪同鸡拣,我拣咗猪,啲菜好新鲜,不过个肉就好酸,唔辣,冇乜香味,唔系平时食开𠮶啲,个人唔系唔钟意。咖哩软壳蟹,2只蟹大大只摆喺上面,卖相几靓仔,下面个底有生菜,配菜有波椒,其实个咖哩汁得好少,好食嘅。呢个系佢哋出名嘅串烧,见到食评好多人都话正。串烧可以猪鸡mix,每款各3串,嚟到真系好大串!个鸡超好食,个味啱啱好,外面烧到香,入面仲系好juicy。个猪有啲似叉烧,偏咸。糯米饭冇咩特别,但香港泰国舖都好少见到有得叫,泰国北部餐牌就会有。4片细细块,口感烟靭,好食。

生菜包

咖哩软壳蟹

串烧

糯米饭

Roti

4片细细块,口感烟靭,好食。

2023-07-19
咖哩软壳蟹