2023-01-16 34 浏览
其中一个来自泰国既船面品牌,泰国有几十间分店,香港铜锣湾分店地点就脚,餐厅充满浓厚既泰国渔村风味。主打船面,仲有串烧任食60分钟,有$48同$68两款,好抵食😋猪肉+猪肉丸+猪润船面 $48👉汤底配方用上牛骨、猪血、班兰叶、枸杞等熬成👉配埋泰国空运到港炸猪皮👉拣左金边粉,挂到牛骨汤汁,唔会太咸👉猪肉丸细细粒,好泰国风味👉猪润份量算多,有4-5旧自选3款车仔面 $48👉拣左鱿鱼须、炸枝竹、牛筋腩👉鱿鱼须好弹牙👉炸枝竹加埋牛骨汤,无得输加配泰式龙眼冰 $14👉正正常常,满满龙眼肉味👉唔太甜,甜度适中👉盛载饮品的碗充满泰国风情串烧任食一小时 $48👉有牛、猪、猪颈肉、鸡、陈皮鱼蛋、贡丸、牛丸、茄子、粟米、翠玉瓜、四季豆、菠萝、娃娃菜等等等……👉肉类用上酱汁烧,好惹味👉茄子、蔬菜类、菠萝烧完加埋酱汁都好甜👉丸类就正正常常,陈皮鱼蛋好特别😋👉店员另外比左一碗沙爹酱我地点,好香口#foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hk #hkfoodshare #cwb #铜锣湾 #铜锣湾美食 #过江龙 #泰式料理 #泰国美食 #船面 #车仔面 #串烧 #炸猪皮 #沙爹酱

猪肉+猪肉丸+猪润船面 $48
👉汤底配方用上牛骨、猪血、班兰叶、枸杞等熬成
👉配埋泰国空运到港炸猪皮
👉拣左金边粉,挂到牛骨汤汁,唔会太咸
👉猪肉丸细细粒,好泰国风味
👉猪润份量算多,有4-5旧

自选3款车仔面 $48
👉拣左鱿鱼须、炸枝竹、牛筋腩
👉鱿鱼须好弹牙
👉炸枝竹加埋牛骨汤,无得输

加配泰式龙眼冰 $14
👉正正常常,满满龙眼肉味
👉唔太甜,甜度适中
👉盛载饮品的碗充满泰国风情

串烧任食一小时 $48
👉肉类用上酱汁烧,好惹味
👉茄子、蔬菜类、菠萝烧完加埋酱汁都好甜
👉丸类就正正常常,陈皮鱼蛋好特别😋
👉店员另外比左一碗沙爹酱我地点,好香口

#foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hk #hkfoodshare #cwb #铜锣湾 #铜锣湾美食 #过江龙 #泰式料理 #泰国美食 #船面 #车仔面 #串烧 #炸猪皮 #沙爹酱 #任食 #烧菠萝 #龙眼冰 #龙眼肉 #鱿鱼须 #牛骨汤 #金边粉
串烧任食一小时
2023-01-01