2023-10-18 189 浏览
平时都好钟意食泰国嘢,经过铜锣湾就揾到呢间想试吓啦😃去到门口唔使排队就可以入去,因为时间仲系好早,所以冇乜人排队😀环境几舒服,装修好似坐紧渔船咁,全间餐厅以木来做主题咁,感觉几舒服👍🏻呢间餐厅嘅特色菜,当然系火山排骨呢样嘢必点,仲有特制嘅咖喱都要试吓,同埋火焰烧鸡净系见到餐牌都想试😂火山排骨:$228火山排骨嚟到卖相好震撼好有惊喜,仲要真系成座山咁大🤩份量我谂要三至四人先食得晒,同埋佢整到好靓,净系影相打卡都好正,店员会比手套你手撕排骨,肉质松软好好食,配合埋酸酸辣辣嘅酱汁系绝配,但系有少少辣😃呢样招牌菜值得推荐👍🏻咖喱三重奏:$218呢个咖喱有分三只味,分别有青、红、黄三款,咖喱三重奏主打配海鲜为主题,好足料👍🏻有扇贝有虾又有软壳蟹同埋天妇罗鱼柳,样样都好食👍🏻仲有蒜蓉包俾你点唔同嘅咖喱酱嚟食等你有不同口感嘅感觉👍🏻火焰烧鸡:$208呢啲火焰烧鸡黎到成只挂住喺个架度卖相一流,店员会倒啲烧酒落去再点火成只鸡都被火焰包围好友表演魔术嘅感觉😂呢样嘢系打卡之选,表演完之后店员会攞入厨房帮你切件再慢慢品尝好细心,啲烧鸡外皮炸得松软肉质好滑好食,份量又十足呢餐饭起码要三至四人先至够食👍🏻📍地址:

火山排骨:$228
咖喱三重奏:$218
火焰烧鸡:$208

📍地址:Milu Thai มิลู่ไทย (铜锣湾)
铜锣湾耀华街3号百乐中心2楼
火焰烧鸡