2022-07-16
喺曼谷被选为「最佳泰国食府」嘅Nara Thai Cusine嚟到香港之后评论一直都好坏参半,lunch hour喺新城市见到有lunch set,仲要唔太贵,就谂住去试下。同友人分别嗌咗「泰式卤水猪手配白饭」同埋 「黄咖哩猪肉配白饭」两个set,反转menu见有得优惠加配小食,就口痕痕叫埋「香脆虾饼」、「黄姜沙嗲串(鸡)」同埋「冬荫公」。个环境都几好,有少少泰国渡假屋feel,上菜速度尚可。两个set望落份量十足,基本上同友人都食唔哂,小食份量比想像中多。整体菜色口味偏甜,不过口味就因人而异,我都不作多评论。卤水猪手比较推荐,都几嫩滑。虾饼两大件都算弹牙,冬荫公虽然拣咗少辣,但饮落都系唔辣😂,鸡肉串就普普通通,当小食都可以嘅。整体来说,味道算不过不失,价钱比起晚餐嚟讲相宜,不过偏甜嘅口味就真系睇个人取向。