2019-12-31 411 浏览
呢间泰国餐厅有游客有香港人帮衬, 店员大部分都系泰国人, 所以感觉都好地道😌 泰式炸春卷 🔥呢碟春卷大概有5旧, 出奇地唔油腻而且够热辣辣又够脆, 好正黄咖喱猪🥘黄咖喱系我觉得最唔辣既一个咖喱, 不过咖喱既质地偏”希” 但系都够晒惹味, 而且猪肉既份量都多, 份里十足泰式飞天炒通菜🥬嘟个菜相信大家都食过, 完全唔会输😂 够晒惹味完全系可以一啖接一啖咁食盐烧乌头王🐟乌头本身我个人觉得比较腥, 但系佢既煮法令到成条鱼既腥味冇左, 而且肉质鲜嫩完全唔会老, 点埋个泰式酱就更加好味泰式海鲜菠萝炒饭🍍外形好似普通既菠萝炒饭, 但系其实佢入面有好多海鲜仲要劲大份, 绝对系有heart 之选泰式串烧🍢串烧有鸡牛猪三款, 三款都烧得好好食唔会过干, 而且仲有淡淡既炭烧香😌

泰式炸春卷 🔥

黄咖喱猪🥘