2023-05-07
呢间asok Thai garden 一直都好有人气!见今日经过就黎食个lunch,整个餐厅带住一阵园林风,感觉好休闲.泰式生虾刺身黎到食泰国野生虾当然系必点之一!生虾新鲜,肉质爽弹而且甘甜,再加上泰式辣椒汁食更鲜味.冬阴功蟹肉带子忌廉意粉冬阴功酱浓郁,酸酸辣辣好开胃又惹味.冬阴功配上蟹肉及带子后味道更鲜甜.意粉弹牙而且又吸晒冬阴功汁精华,香辣浓郁.烧羊架配娘惹牛油辣酱.椰菜花米型粉平时好怕羊膻味嘅我都好满意呢道烧羊架!羊架肉质好嫩又够腍,入口仍然充满肉汁得黎又香,膻味唔会过浓烈.配搭creamy嘅米型粉都好match!榴櫣忌廉芝士挞芝士挞嘅牛油挞皮酥脆松化,内里芝士cream同榴櫣配搭得唔错,唔会过甜得黎又够香.芒果糯米饭泰国甜品必食之一!糯米饭软糯,配上香甜嘅芒果及椰汁充满层次感.泰式奶茶充满泰国独特茶香嘅泰式奶茶,奶茶以玻璃樽装上够晒靓.奶茶香滑得黎茶味又够浓郁.