2017-10-22 58 浏览
一路都听说元朗好多出色嘅餐厅,当中一定包括泰国菜,呢一间我印象中开咗好耐,好多年前帮衬过,呢日经过见到,虽然唔知有冇易手,不过都入去怀缅一下!首先食泰国嘢当然要拣生虾刺身,虾肉好厚又鲜甜!旁边嘅酱料冇预期咁辣!食落很对办!我哋主菜要咗个咖喱软壳蟹!咖喱做得十分出色!不会太辣,劲香又有蛋香味,浓淡刚刚好!中间仲有唔少洋葱,十分之开胃!软壳蟹炸得好脆身香口!呢一味𩠌要来送饭简直一流!食泰国咖喱又点可以少咗蒜蓉包?呢度嘅蒜蓉包烘得外脆内软,蒜香味十足!将蒜蓉包点上㗎喱简直系人间美食!我哋再叫多一个马拉盏炒通菜,份量比想像中大,不会太辣而且通菜好入味,实在香口,一啖一啖不知不觉食咗好多!呢度嘅椰青亦都比出面嘅清甜,好值得一试!呢度地点方便就响轻铁站旁边,而且价钱一d都唔贵!真的不枉此行。

将蒜蓉包点上㗎喱简直系人间美食!

呢度嘅椰青亦都比出面嘅清甜,好值得一试!