2022-01-16 432 浏览
前排同朋友到旺角睇戏,出黎便行到去花园街附近觅食。去到天桥边离远见到有个大大招牌「泰厨」,当下就决定试一试。店员好细心为我地推介食物,上菜速度快。整体食物味道不俗,而且价钱非常亲民,日后要食泰国菜唔洗再出九龙城啦🤭马拉盏肥牛炒通菜 $75份量非常充足,肥牛食极都仲有😂 通菜够嫩够爽脆,同时亦吸收了肥牛及马拉盏嘅味道,味道浓郁带微辣咸香,炒得十分惹味👍泰式炒金边粉 $68即叫即炒,够哂获气之余又干身。金边粉口感微微烟韧,整体味道酸酸甜甜,加上多种配料如大虾和肉丝等一齐炒,再伴上碎花生和青柠,既香口又滋味🙈泰式三味鱼(比目鱼) $128上枱时热辣辣,颜色鲜艳令卖相十分吸引。比目鱼鲜甜美味,而且肉质嫩滑不带腥味。配料亦十分丰富,有菠萝、红椒、绿椒和洋葱等,配上酸酸甜甜的酱汁,开胃得黎好好食😌肉碎生菜包 $72泰国餐厅必点小食之一,朋友唔太食辣所以叫了微辣。用新鲜生菜把炒得十分惹味嘅肉碎包住送入口中,清脆嘅生菜加上香嫩嘅肉碎,调味足够,简单又美味😋三色冰 $26/杯泰国餐厅常见饮品之一,当然要叫杯试下。每杯都有三色马蹄,外层烟韧清甜、咬落带有爽脆口感,加上椰浆味道好香浓。整体味道唔错,口感层次

马拉盏肥牛炒通菜 $75

泰式炒金边粉 $68

泰式三味鱼(比目鱼) $128
上枱时热辣辣,颜色鲜艳令卖相十分吸引。

肉碎生菜包 $72

三色冰 $26/杯
泰国餐厅常见饮品之一,当然要叫杯试下。每杯都有三色马蹄,外层烟韧清甜、咬落带有爽脆口感,加上椰浆味道好香浓。整体味道唔错,口感层次丰富又够哂香甜,必试!