2019-05-14 417 浏览
把握好假期既最后一晚,约三五好友一起食好西。fd话想要食到地道既泰国菜当然系要去到素有小泰国之称既九龙城。泰金国,听讲老板娘系泰国人。咁实要试下正宗泰国人整既泰国菜啦。生虾刺身一上台就知道佢好新鲜,虾身开边,再系上边摆上碎冰,保持佢既口感。将虾从碎冰下夹出黎,再加上生蒜头片以及小米椒系最正宗既泰国食法,佢仲配左一兜独家制既酸辣酱,正是这道菜既点睛之笔。喜欢多重滋味既你一定会中意。一啖落去,冰冰凉既生虾非常Q弹,酸中带辣真系好刺激。店家仲好贴心咁将虾头都炸埋。又系另一番滋味。炸鲫鱼。见个样就知份量十足。原来入边除左有炸鲫鱼块,仲有青芒果丝,青木瓜丝,花生粒,香茅等香料捞埋一齐。香口得黎又唔会令你觉得腻。老板娘话仲正宗既食法系好似肉碎生菜包咁包住食,试左果然系咁,比肉碎生菜包既口感更加丰富。大大只既烧鸡全翼,一上台斋闻到阵味就知道好好食,鸡翼本身已经腌制过,好够味,在面头搽上一浸蜜糖,更加野味。真系同泰国当地食既有得拼,会再黎。
把握好假期既最后一晚,约三五好友一起食好西。

生虾刺身一上台就知道佢好新鲜,
虾身开边,再系上边摆上碎冰,保持佢既口感。

店家仲好贴心咁将虾头都炸埋。又系另一番滋味。

真系同泰国当地食既有得拼,会再黎。