2019-03-16 73 浏览
不嬲都好中意食泰国菜,大埔有呢间泰国菜就好就脚,火车站行去唔驶10分钟就到。本身餐厅既装修就好有特式,真系好似上左架船咁,好有风味。食物方面,Menu选择劲多,有地道泰国菜,有新派,见到个个都想试。沙爹串烧鸡,牛,猪肉串每次食泰国菜必点,每款两条,即叫即烧,热辣辣,个人觉得牛肉最好味。栗米墨鱼饼上菜时个样其貌不扬,似一旧旧既炭咁,不过一食落去原来仲有花生,粟米,墨鱼就打到好爽口,加埋花生口感,又炸到热辣辣,好邪恶但又好好味。珍宝招牌木船汤河叫得招牌,一定有番咁上下,果然上菜时份量十足,入面有好多配料,有牛腩,扎肉,牛丸,鸡肉等等,十分足料,最中意佢个汤,整得岩岩好,唔会好咸又或者好油腻。朱古力巨人果然好巨人,超!级!大!杯!而且仲有满满的orea碎同kitcat, 朱古力味好浓,食完丰富既晚餐再配埋呢杯饮品,觉得罪恶感十足!泰茶好有泰国风味,都系偏甜

本身餐厅既装修就好有特式,真系好似上左架船咁,好有风味。

沙爹串烧鸡,牛,猪肉串

栗米墨鱼饼

珍宝招牌木船汤河

朱古力巨人

泰茶
好有泰国风味,都系偏甜