2024-03-15
讲起九龙城泰国菜,一定会谂起泰金国,人气爆棚到好似无时无刻都排紧队😂我同朋友六点半左右到,等咗十分钟就有位🤩❣️泰式生虾生虾好新鲜好厚肉,肉质结实。配埋蒜片同泰式辣汁一齐食,非常开胃。虾头做装饰卖相好靓。❣️烧猪颈肉猪颈肉厚实爽脆,口感好好。点埋泰式辣汁非常惹味。辣汁都几辣,食唔到辣既朋友要注意啦。❣️烧牛肉每一台都会点既驰名神级烧牛肉,我地叫咗五成熟🤩肉味好香好浓,带少少肥既部分更加好食!酱汁咸酸口,点嚟食更开胃。非常推荐,愿意为佢再排队🥹❣️泰式咖哩炒蟹见网上冇乜人推荐,冇抱好大期望,但真系有惊喜‼️咖哩有椰香味,里面有好多旧蟹,大大件仲要爆多膏!蟹膏捞埋咖哩一齐食,劲满足🥰推荐叫埋蒜蓉包点咖哩食,重口味邪恶之选🥳❣️皮蛋炸虾饼❣️泰式肉碎生菜包呢两样相对普通,正正常常。❣️椰汁沙冰大大杯,椰香味十足。记得快啲饮,融得好快会滴到成台都系😂
泰式生虾
皮蛋炸虾饼
泰式肉碎生菜包
❣️皮蛋炸虾饼
❣️泰式肉碎生菜包
呢两样相对普通,正正常常。
椰汁沙冰
❣️椰汁沙冰
大大杯,椰香味十足。记得快啲饮,融得好快会滴到成台都系😂