2024-01-01
水门鸡饭开左咁耐, 一直都好想试, 因为我超钟意食鸡饭😍未有得去泰国, 一于系香港整返个海南鸡饭啦🫶🏻..『水门鸡饭』HK$54鸡好有鸡味, 鸡皮唔肥唔油腻, 配埋个油饭好正好match 💪🏻另外个汁超惹味🫦听老板讲, 佢觉得鸡嘅皮其实唔应该有啫喱👤跟饭仲内个鸡骨汤! 一样咁好味🤤..『泰式清汤腩船粉』HK$50船粉汤好浓, 唔知加左乜料去煲👀牛腩份量好多! 白萝卜好入味!..『木瓜沙律』HK$48木瓜好爽甜, 但个汁后劲好强, 食唔到辣嘅朋友唔好俾头几啖呃到🌶️..『串烧』HK$42叫左猪肉同鸡肉, 串烧烧得几香, 但重点系个酱, 好有花生味, 可以点好多🥰..『泰式奶茶』HK$22好有系泰国街头买到嘅感觉, 好似去左泰国咁☀️『芒果冰』HK$26满满芒果味, 超解渴💦..°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°水门鸡饭 @watergate_chickenrice📍 观塘协和街33号裕民坊YM²1楼101号舖#MrsLong #hk #hkmami #hkbloggermama #Longs #influencer #hkmom #mamablogger #香港美食
『水门鸡饭』HK$54
『泰式清汤腩船粉』HK$50
『木瓜沙律』HK$48
『串烧』HK$42
『泰式奶茶』HK$22
好有系泰国街头买到嘅感觉, 好似去左泰国咁☀️
『芒果冰』HK$26
满满芒果味, 超解渴💦
水门鸡饭 @watergate_chickenrice
📍 观塘协和街33号裕民坊YM²1楼101号舖
#MrsLong #hk #hkmami #hkbloggermama #Longs #influencer #hkmom #mamablogger #香港美食 #餐厅推介 #hkfoodie #亲子好去处 #假日好去处 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers