2019-05-23
放左工想揾个静静地既地方同朋友倾下计、食下饭。因为我既朋友好钟意食泰国野,于是拣左间泰国餐厅同佢去试下。一入到,就真系好似上左一架木船一样,但系一架好有情调既高级木船。佢既装修都系以木船为蓝本,地下系木造既地板,墙上装左好多圆形既小窗。有些櫈就好似系船上面一个一个既水桶。非常欣赏佢既设计。食物既质素都好高!同朋友叫左个青木瓜沙律($62)、招牌菠萝炒饭配虎虾($158)、串烧4串($60)、2热香茅特饮($28)及脆爆芒果园($58)。青木瓜沙律 $62因为本人唔系好食得辣,所以食青木瓜沙律觉得有少少辣,但系可以接受。而佢同系出面食到既青木瓜沙律比起黎,会清新d,因为佢加左提子,提子既味道令到沙律升华左,同埋得好欣赏佢唔太酸,做前菜真系好开胃。招牌菠萝炒饭 $158我好欣赏佢既招牌菠萝炒饭,佢系用新鲜菠萝炒,好多时用新鲜菠萝炒饭好易出水,但佢唔会太湿。佢非常之足料,每一淡都系到菠萝,一咬落去,菠萝系咀入面爆开,超多汁。 再加上佢好细心咁将多余既菠萝做左烧菠萝串。真系一个炒饭2种享受。脆爆芒果园 $58冇甜品,又点算完整既一餐饭呢。于是叫左杯脆爆芒果园。佢可以系饮品又可以系甜品。佢下层系
青木瓜沙律 $62
招牌菠萝炒饭 $158
脆爆芒果园 $58
冇甜品,又点算完整既一餐饭呢。于是叫左杯脆爆芒果园。佢可以系饮品又可以系甜品。佢下层系足料既芒果汁,上层铺满左一层厚厚既忌廉,即刻令到芒果汁更滑。再加上焦糖爆谷,加添左不同既口感!
不得不提就系服务态度好好同好周到,唔需要叫,服务员已经将你需要既野送到,同埋每次一叫就即刻回应,真系要比十个赞赞。