2019-04-06
见网上有介绍呢间新开不久既水门鸡饭,今日同朋友黎试试睇下揾唔揾到泰风味!下午2点多黎到,有7,8个人排紧队,不过等左10分钟都唔洗就入得喇!里面都几大,可以坐好多人。装潢都好泰国丫,特别系佢个厨房!餐牌上好多好多选择㖞,有饭有粉面,仲有泰小菜,仲有仲有泰饮品同芒果糯米饭!第一次食就一人一碟鸡饭,龙眼水同椰青。龙眼水好饮呀,里面真系有龙眼干肉!大大杯18蚊可以呀!水门鸡饭☝🏻$50大大碟,鸡既分量正常,饭一大碗,仲跟一碗鸡骨汤!鸡骨汤超好饮,有胡椒味,好似胡椒汤咁,我哋都好钟意饮呢个鸡骨汤!鸡肉都算滑,真系泰国食到𠮶啲味道,饭都好香,好有泰国风味呀!水门双拼鸡饭☝🏻同水门鸡饭一样,比多两蚊有几旧炸鸡。不过炸鸡就麻麻地,佢块炸皮好似吉列猪扒咁,人哋泰国块炸皮都好似唔系咁嘅,不过都唔差嘅。总括来说,两碟鸡饭+2杯饮品成为$152 ,价钱唔算贵,而且真系好有泰风味,唔使飞泰国都食到正宗嘅水门鸡饭,推荐大家都去试下!呢间我一定好快会再帮衬!
龙眼水&椰青
水门鸡饭