2018-08-02
星期三, 一个星期既中间, 真系几难顶, 甘只好约几个朋友出黎食下饭, 今次特别D, 约左沙田, 火车站行大约5-10分钟就到, 过条沙田河~呢间就系少爷泰泰式野, 我觉得佢装修都几正, 好特别入到去都爆哂架, 真系好多人, 多数应该都系街坊先上特饮邪魔师特饮蓝色大家估下咩味唔驶估啦, 见面头甘大粒就知系荔枝味啦好清甜, 系沙冰黎架, 冰仲打到几滑身Combo 拼盘(小)呢个拼盘会身会分大同细, 我同朋友都倾过, 可以食多d唔同既野, 所以就叫左小卷超脆, 仲谂番起我细过去茶楼食既炸芋丝, 唔知大家有冇听过, 芋味几浓, 丸物丸内有海鲜, 几鲜味唔错原条蔗虾弹牙爽口, 虾味又足, 唔似买番黎, 可能系师傅亲手整墨鱼饼香脆好味, 味道岩岩好,唔会过左火, 加上粒粒既墨鱼, 弹牙又令个饼既层次升级菠萝炒饭哇哇哇, 一上枱我地都O哂咀, 因为好大同好多料, 只虾都劲大只炒饭加左菠萝酸酸甜甜好开胃肉璧又要劲多, 加埋D饭食落口感好正再讲番菠萝肉本身唔会好酸, 好适合加落D饭食加上大家可以试哂加5色粉各有特色架大头虾系黄金炸<<大家冇理由唔知系咩黎啦脆到连皮都可以食, 虾肉较松身
呢间就系少爷泰
泰式野, 我觉得佢装修都几正, 好特别
入到去都爆哂架, 真系好多人, 多数应该都系街坊
先上特饮
邪魔师特饮
蓝色大家估下咩味
唔驶估啦, 见面头甘大粒就知系荔枝味啦
好清甜, 系沙冰黎架, 冰仲打到几滑身
Combo 拼盘(小)
丸物
丸内有海鲜, 几鲜味唔错
原条蔗虾
弹牙爽口, 虾味又足, 唔似买番黎, 可能系师傅亲手整
墨鱼饼
菠萝炒饭
炒饭加左菠萝酸酸甜甜好开胃
肉璧又要劲多, 加埋D饭食落口感好正
再讲番菠萝肉本身唔会好酸, 好适合加落D饭食
加上大家可以试哂加5色粉
各有特色架
大头虾系黄金炸<<大家冇理由唔知系咩黎啦
脆到连皮都可以食, 虾肉较松身, 可以再好食D..