2020-03-18 26 浏览
今日阿仔话闷左咁多日,不如收工出街食,佢话想食下泰国野,我即刻上openrice睇下有无好推介,睇左几间send左比阿仔睇,阿仔就拣咗去九龙湾曼谷车站,收工join埋个仔就即刻过去,7点松啲虽然已经好多人等位,但都唔算等得好耐就有位啦😃。我地叫左个🥢正宗泰式无骨猪手,猪手已去骨,啖啖肉又入味,猪皮烟烟靱靱,骨胶十足😋,阿仔超钟意食,差唔多成碟佢食晒🤣,最后食埋只蛋减去d油腻咁。🥢泰式虾炒金边粉 - 个粉炒得好干身唔油,加埋韮菜同芽菜,加多重爽口同香气,再加小小青柠汁落一齐食,更加开胃😋。🥢招牌泰式咖喱炒大虾 - 唔会太辣,但咖喱味极浓,虾亦好弹牙,最正系个汁杰杰地,其实最适合就系叫份蒜蓉饱点黎食,不过可惜今晚已食得饱饱啦。下次一定要带埋其他屋企人黎食,到时可以嗌多啲野食下,尤其最想试埋个肉碎生菜🥬包😋。
🥢正宗泰式无骨猪手

🥢泰式虾炒金边粉