2020-04-11 1176 浏览
好耐冇食泰国菜,今次就同朋友一齐去左新泰食,贪佢系楼上够晒私隐同空间比我地一路食一路吹水坐底左一阵,就有职员黎问我地洗唔洗叫左野饮先,我同朋友分别叫左青柠梳打同埋芒果沙冰~ 青柠梳打系比你自己沟埋既,够晒清新开胃泰国野不少得有串烧,依份串烧拼盘有齐猪牛鸡,每串都烧得好香,肉唔会好un,配埋沙嗲汁够晒惹味另外仲叫左份青咖喱,可以自己拣配边款肉,汁同料既份量几乎系1比1~咖哩食落都有少少辣,我地叫左份薄饼黎点住食,薄饼系新鲜热辣辣咁上枱,两样野夹埋就岩岩好食左咁多肉,当然要食番啲菜啦~我地叫左马拉盏通菜,份量都几多,咸辣好惹味美中不足系油左少少,食到最后要fing走啲油主食就有食极唔厌既泰式炒金边粉,依度既金边粉外型好有趣,有个蛋皮包住啲金边粉,介开佢就可以见到有唔少大虾既金边粉啦~最后唔少得有经典甜品芒果糯米饭啦依度既糯米饭有齐普通白糯米同紫糯米,配埋椰汁同埋酸酸甜甜既芒果,为我地依餐画上左完美既句号

美中不足系油左少少,食到最后要fing走啲油

最后唔少得有经典甜品芒果糯米饭啦