2021-03-15
串烧拼盘🍢(大)($108)真系劲耐冇食过串烧, 呢个拼盘都几抵食, 鸡/猪/牛每样两串, 仲有啲猪颈肉🐷 一份拼盘有晒我钟意食既野真系超开心😚 呢度既串烧有啲偏干, 不过个酱汁都帮佢加左少少分既😋 猪颈肉相对地比较惹味冬荫原只大虾海鲜汤🦐($108)食泰国野又点少得冬荫公汤呀🙃 因为我地怕会好辣所以叫左少辣, 出到黎既辣度我觉得啱啱好🌶 个汤keep住有个小火系下面热住, 等佢唔会冻👍🏽 汤既配料都几足, 有两只大虾, 两只大青口同埋啲鱿鱼仔🤤 钟意饮冬荫公既你地应该会几钟意青咖喱🍛($88)青红黄咖喱入面我最钟意食青咖喱, 可能因为佢冇咁辣, 容易入口🤩 咖喱汁相当杰, 攞黎配蒜蓉包系最好既选择😙 咖喱可以拣配唔同既肉, 始终都系觉得咖喱要配鸡的🐔 鸡肉劲嫩滑, 而且仲有三色椒同埋其他配料, 超好食😚海南鸡饭🐓($78)真系好挂住新加坡既海南鸡饭, 又平又好食🥲 呢度既鸡相对地比较肥同埋皮比较厚, 对于唔食肥膏既我系冇咩肉食🤭 但系佢既鸡油饭系超级香鸡油味得黎食落又唔会觉得油腻👍🏽 唔食咁多鸡都可以食多啲饭😂饮品方面我地叫左超级淡味但系有好多龙眼肉既龙眼冰🧆 ($28)超浓味既班兰
冬荫原只大虾海鲜汤🦐($108)
青咖喱🍛($88)
海南鸡饭🐓($78)
饮品方面我地叫左超级淡味但系有好多龙眼肉既龙眼冰🧆 ($28)超浓味既班兰椰子奶🥥($36)我觉得度既奶类饮品比较出色😙
呢间餐厅性价比几高, 价钱十分亲民, 如果多人去可以叫多啲小食share👍🏽 不过佢啲分店主要都系晒九龙, 希望可以开多几多分店大家都食到