2020-02-21
我想同大家介绍间位于九龙城嘅一间泰国餐厅🇹🇭,我个人比较注重细节或者唔会太过做造嘅人,我连食饭都系。🍚-所以就算我食泰国菜我都系注重啲细微细位,就好似蒜蓉包、椰青同咖喱汁咁,🥥甚至乎椰青呢啲可能只系配角嘅嘢,我个人都会觉得呢啲配角其实先系主角嚟,而我系呢间泰国餐厅度可以揾到真正嘅美味程度。😋-就好似啲蒜蓉包🥖佢唔会烤得太硬,又唔会硬到咬落去一地都系碎,反而系外脆内软,蒜蓉包上面嘅蒜蓉亦都好香🤤唔会好似冇咗咁或者得浸味,或者只系得只色, 呢间餐厅完全合格,仲有呢间餐厅嘅嘢食绝对系有保证👍🏻啲嘢食食落去特别鲜甜,尤其啲肉亦都好厚身好饱满,亦都令到入边啲肉味入哂啲咖喱味真系好好食,😋而且呢个价位真系符合经济之选,大人都足够俾得起有余,呢间餐厅大家一定要去试吓!🏃🏻♂️--📍 金兰花泰国菜馆 (九龙城)九龙城龙岗道10-12号
-📍 金兰花泰国菜馆 (九龙城)
九龙城龙岗道10-12号