2021-04-22 125 浏览
之前已经黎过呢间,觉得唔错,今次继续encore,质素好似比上次更好,推荐!1. 椰青咖哩虾饼黄面咖哩呢个𩠌有两碟咖哩,一碟系放左虾饼,椰汁味浓D,整体系甜甜地,唔算辣,而且薯仔炸过,放入咖哩入面都唔会林哂,加上虾饼炸得好脆,再加上有小小虾粒,丰富左成个虾饼的口感。另一碟就系咖哩汤,成个面配搭上黎唔会干争争,又唔洗担心会好似金边粉咁吸哂D汁,呢个面绝对有惊喜。2. 饺子船金边粉 (大)呢间的饺子系泰式饺子,入面有D猪肉、粉葛、蕃茜,而且皮薄,泰式香料的味道,好有去泰国旅行的感觉。3. 泰式烤鱼呢个烤鱼抵食过小食。餐厅有两款鱼拣,我地拣左冇咁多骨个款。鱼烤得香脆,肉质好滑,鱼上面亦落左D汁,令条鱼酸酸甜甜,都几开胃。4. 椰青椰青好大个,而且好清甜,仲俾埋支好靓的匙俾我地食D椰子肉!

1. 椰青咖哩虾饼黄面咖哩

2. 饺子船金边粉 (大)

3. 泰式烤鱼

4. 椰青

椰青好大个,而且好清甜,仲俾埋支好靓的匙俾我地食D椰子肉!