2014-05-08 695 浏览
星期五煲剧好夜先瞓,第二朝好迟先起身出去到揾朋友都已经下昼,第一餐就下午茶,哈哈V city 都几多野食下,pepper power 都算系大众化价钱嘅餐厅之一红卜卜嘅餐牌下午茶餐牌认真,讲到下午茶,都算多野拣 !闲闲地都有 60 几款,最啱我呢 d 麻麻烦烦又挑剔嘅人咁多样梗有一个餐啱食 !两个人叫左一个小食set 再加一个散叫小食同炒金边粉鸡翼 (2只) 拼牛肉沙爹 (2串) ($34 连野饮)鸡翼炸得啱啱好,唔太油又几够味,个皮仲脆脆地,very good !牛肉串都ok,热辣辣,唔un ~~再来虾饼 ($45) ~ 咬落好弹牙~个汁酸酸甜甜,中和左油腻感,好开胃 ~泰式海鲜炒金边粉 ($52)不得不赞呢个炒金边粉,真系好足料同好大碟 !有青口,墨鱼仔,鸣门卷,虾 ~又系酸酸甜甜 ! 天气开始热,食d酸酸甜甜真系胃口都好d !三色冰 (set + $8)好钟意饮三色冰,好香椰奶味入面仲有d 好colourful一条条唔知叫咩但又几好味嘅物体 (有冇人知系咩黎?)总括黎讲,野食唔差又唔太贵,v city 之中都系一个几好嘅觅食地方 !
星期五煲剧好夜先瞓,第二朝好迟先起身
出去到揾朋友都已经下昼,第一餐就下午茶,哈哈
红卜卜嘅餐牌
下午茶餐牌
认真,讲到下午茶,都算多野拣 !
闲闲地都有 60 几款,最啱我呢 d 麻麻烦烦又挑剔嘅人
咁多样梗有一个餐啱食 !
两个人叫左一个小食set 再加一个散叫小食同炒金边粉
鸡翼 (2只) 拼牛肉沙爹 (2串) ($34 连野饮)
牛肉串都ok,热辣辣,唔un ~~
再来虾饼 ($45) ~ 咬落好弹牙~
个汁酸酸甜甜,中和左油腻感,好开胃 ~
泰式海鲜炒金边粉 ($52)
不得不赞呢个炒金边粉,真系好足料同好大碟 !
有青口,墨鱼仔,鸣门卷,虾 ~
三色冰 (set + $8)好钟意饮三色冰,好香椰奶味
下午茶