2018-08-08
沙田美食多,今晚同朋友去试下新开嘅泰国菜!餐厅装潢用亮眼的蓝绿色为主色,几醒神轻松。同朋友两个人吃晚饭,简单咁点咗4样野食菠萝鸡沙律($98)呢个真系几唔错嘅前菜,新鲜菠萝上面有鸡柳配咸酸的酱汁,咸中带辣,配菠萝嘅酸,非常醒胃!街头泰式生菜包($72),生菜非常新鲜,但如果相比泰国地道的,味道稍为唔够辣,只可以话味道系大众化D,唔系好辣的朋友都食到。流心芝士虾波波($78),炸得金黄香脆,芝士心的部分未能算非常流心,但味道亦唔错。青咖喱牛腩($88),有泰式茄子,小蕃茄做配菜,咖喱味道okay,配薄饼食仲可以咖喱香味多D,而且呢度嘅薄饼唔油腻!我哋都有叫饮品,多D莓($52)同驱魔师沙冰($36)。唔止名特别,个样仲好有相机缘,我自己钟意多D莓,酸美美D,超解暑消滞!
同朋友两个人吃晚饭,简单咁点咗4样野食