餐厅: 小曼谷泰國美食站
资讯:

2020-07-09 1806 浏览
今日家人同我补祝食生日饭,黎到铜锣湾泰国美食站,地方都舒服又方便,有职员帮忙量体温及带位设计都带有型格的风格,感觉好正!星期一晚上都有live band 亲身唱live, 服务及态度都唔错食物选择都唔少,有串烧、咖哩、炸物、小食、主菜等等我们今晚4个人都试了好多不同菜式1. 烧白鳝有2串,份量都算大件,外脆内软,好靓的鳝肉,爽口弹牙又唔会好干身,配上甜辣酱,好正!唯一可惜是有骨要食的小心点2. 卤水猪手煲这个推荐喔入味又香软的猪手,卤得好正,配饭一流,酱汁调味刚好🥰🥰🥰3. 青咖哩鸡+蒜蓉面包+芝士酥饼青咖哩唔辣但好惹味,鸡份量足够,配有三色椒及洋葱片,爽脆清甜,配上蒜蓉面包又脆又香口,蒜蓉味浓郁;芝士酥饼热辣辣,好松脆芝士味香,大家都喜欢芝士酥饼更多4. 马拉盏炒芥兰咸咸香香惹味又爽脆的芥兰,马拉盏惹味,但咸了点要配饭食5. 香芒蟹肉炒饭好正,粒粒米饭炒得好靓,有3色豆、肉松、青瓜配料,加上芒果的香甜及蟹肉,好好食,大家都赞6. 泰式青柠梳打男朋友选了这个,甜甜的、够冻又有梳打的气,好消暑的

设计都带有型格的风格,感觉好正!

食物选择都唔少,有串烧、咖哩、炸物、小食、主菜等等

我们今晚4个人都试了好多不同菜式

1. 烧白鳝

2. 卤水猪手煲
卤猪手煲

这个推荐喔
入味又香软的猪手,卤得好正,配饭一流,酱汁调味刚好🥰🥰🥰

3. 青咖哩鸡+蒜蓉面包+芝士酥饼
青咖哩鸡
芝士酥饼
蒜蓉面包

4. 马拉盏炒芥兰
马拉盏炒芥兰

咸咸香香惹味又爽脆的芥兰,马拉盏惹味,但咸了点要配饭食

5. 香芒蟹肉炒饭
香芒蟹肉炒饭

6. 泰式青柠梳打
青柠梳打

男朋友选了这个,甜甜的、够冻又有梳打的气,好消暑的
2020-06-29
卤猪手煲