2021-10-28 18 浏览
天气开始转凉了,又系时候打边炉啦。泰浓面主打船面。唔讲唔知,原来重有得打边炉!先拣汤底。拣咗芫荽清汤锅。汤底除咗芫荽,重有白萝卜同秀珍菇。白萝卜好大嚿,清甜无渣。花雕鸡份量都算多,鸡肉十分嫩滑😍,劲入味,入口劲香酒香~🥰重有杞子,杞子好甜。鱼皮饺皮唔会太厚,亦唔会过油。有肉都要有菜!嗌左杂菜拼盘。有多款杂菜:蕃茄、粟米、娃娃菜同生菜。红色嘅蕃茄、黄色嘅粟米同娃娃菜加上绿色嘅生菜,各种蔬菜,五颜六色,卖相好靓。 娃娃菜够新鲜够嫩,好爽脆!日本稻庭乌冬面质软硬适中,口感烟韧,唔会一夹就散。食到咁上下好热,想饮啲嘢。我嗌左椰青,朋友就嗌咗青柠梳打。椰青清甜,好解渴,饮完觉得无咁热气。重可以边饮边食椰子肉!🥳青柠梳打同其他餐厅唔同。呢度系梳打同青柠分开上。梳打啱啱新开,确保够气!👍🏻饮完好refreshing!
天气开始转凉了,又系时候打边炉啦。

泰浓面主打船面。唔讲唔知,原来重有得打边炉!

鱼皮饺皮唔会太厚,亦唔会过油。

日本稻庭乌冬面质软硬适中,口感烟韧,唔会一夹就散。

食到咁上下好热,想饮啲嘢。我嗌左椰青,朋友就嗌咗青柠梳打。

2021-10-27