2018-08-17
大商场既泰式料理餐厅,感觉上会好贵,最后都被吸引过去!泰式奶茶x榴櫣果肉雪条真系好吸引,有我最爱既食物合并!雪条有好多榴櫣肉,一d都唔冰,好香,系真果肉。奶茶茶味十足,系「泰国味」吖!泰式烧牛肉沙律$80每一块沙律菜都有好多泰式汁,好开胃,牛肉份量完全被低估,因为喺晒里面。味道偏辣, 唔错!菠萝炒饭伴烧鸡$95有半只烧鸡,碟细细,原来好有深度,食极都食唔完,份量超多。烧鸡好入味,饭多料,$95 好抵食!羊扒配糯米饭和泰式辣汁$165有三支羊扒,羊味十足,少少血水,烧得啱啱好。配上少少糯米饭,感觉上有d「西泰」混合的味道,配合起来一d都唔造作。辣汁唔会好辣,味道不太特出。泰式传统芒果糯米饭$50超甜既芒果,大量既糯米饭,椰汁好好味,好传统既泰国味道。$50 好抵食!香芒拿破仑$60呢个价钱食到拿破仑真系好少有。拿破仑超级脆,中间嘅芒果忌廉重要非常好食,芒果味重,份量好大。Open kitchen 其实真系「妹仔大过主人婆」,甜品平、靓、正,对比下主食失色左少少,不过性价比好高!
泰式奶茶x榴櫣果肉雪条
泰式烧牛肉沙律$80