📍Moon Thai上环苏杭街83号香港苏豪智选假日酒店2楼话说喺上环返工,同事行过附近见到有泰式自助餐!听落几吸引就一齐去食个Team lunch~自助沙律吧配精选主菜 HK$188 加一自助沙律吧🥗|好抵食!有无骨鸡脚、大虾沙律、冬阴功汤、蒜蓉包、生菜包,呢几样全部都好好食,特别推介大虾沙律🦐只虾真系好大只,而且肉质弹牙、有鲜味,真系唔错!生菜包🥬都好正!辣度啱啱好,唔会话过辣食得少少。海南鸡|部位唔系太靓好多骨,味道正正常常,整体一般🐓咖喱炒软壳蟹|呢个系主菜入面最好食嘅👍🏻攞嚟送白饭真系一流!咖喱我哋拣咗日式偏甜嘅咖喱,就返唔食辣嘅同事,软壳蟹都好趣,但系份量就略嫌少咗啲。呢个会系encore嘅菜式!🦀虾酱通菜炒牛肉|好有虾酱味嘅咸香😋!但系牛肉唔算嫩滑。鲜虾炒金边粉、酸菜猪手、咸蛋黄虾头膏海鲜炒饭|呢几样都系好普通嘅主菜,已经唔系好记得咩味道😂。甚至会觉得佢塞住我个胃,令我食少咗自助沙律吧提供嘅食物🥲呢间之后都会食多次,但系我哋一致认为就咁食自助沙律吧抵食啲,同埋味道有保证!但系都可能会嗌两个软壳蟹嚟一齐share😂
📍Moon Thai
上环苏杭街83号香港苏豪智选假日酒店2楼

自助沙律吧配精选主菜 HK$188 加一

海南鸡|部位唔系太靓好多骨,味道正正常常,整体一般🐓

虾酱通菜炒牛肉|好有虾酱味嘅咸香😋!但系牛肉唔算嫩滑。