2023-10-24 24 浏览
第一次食泰式火锅同烧肉! 原来都几好食一开始会有虾片供应,虾片可以点佢配既蛋黄酱,虾片酥脆,好好食! 之后叫左个小火山经典泰猪锅拼盘,有伊比利亚黑毛猪梅花肉、波兰A 级无骨猪腩、手切泰式猪颈肉、 泰式猪梅花肉片。 我个人最钟意系手切泰式猪颈肉,呢款用烧既方式最正! 而且佢有3款酱,我觉得绿绿地色个款酱最好食! 汤底就叫左2款,分别系牛骨汤同埋椰子鸡汤。牛骨汤就好似平时食船面既汤底,呢款烚下D猪肉片都好入味。泰式猪梅花肉片中间有只蛋捞均,食落肉质就更滑。呢个有2种食饭,可以放入汤底烚,又或者等到最后系板上面烧,2种风味一样咁好食。外加左生菜同洋葱圈,配住肉食冇咁腻,而且烧洋葱圈系好香甜!!!甜品叫左蝶豆花芒果糯米饭,好好食,有2款,一款系蝶豆花糯米饭,一款就普通款。2款都好好食,芒果又甜!! 呢个好推介! 芝士奶盖泰奶系我钟意既泰奶味! 芝士奶盖原来配落泰奶到都几match!
第一次食泰式火锅同烧肉! 原来都几好食

泰式猪梅花肉片

芝士奶盖泰奶
系我钟意既泰奶味! 芝士奶盖原来配落泰奶到都几match!