2024-10-24 375 浏览
日式同韩式烧肉就食得多,原来仲有泰式烤肉﹗今次带阿Bu嚟到元朗呢间Pet Friendly泰式餐厅试吓泰式烤肉﹗餐厅Outdoor位置有大量座位可以比毛孩同主人一齐食饭,而且有大量风机提供,加上最近天气都凉返啲,所以都几舒服,想Chill啲仲可以选择坐粉红色嘅露营櫈添~泰烤肉二人套餐 $398套餐有牛肉、猪颈肉、鸡肉片、凰尾虾、蚬、青口、鱿鱼、盲𫚧鱼片、蟹棒、猪肉丸草菇、金菇、生菜、MAMA面/金边粉,我哋就拣咗金边粉~仲有清鸡汤、椰子鸡汤、冬荫功汤同船面汤比你选择,我哋就拣咗椰子鸡汤,另外店员仲比多壶清鸡汤我哋加汤用添,好细心呀﹗椰子鸡汤有淡淡椰子味,加入豆乳,所以几香滑,一碟海鲜同一碟烤肉,份量唔算好多,2个人唔特别肚饿都够食,烤肉冇特别腌料,所以可以烧少少比阿Bu食,套餐都有一份特式酱料,都系泰国特式酸酸辣辣嘅调味酱汁,烧好烤肉沾上酱汁好开胃﹗跟餐可以+38配一杯沙冰,我哋拣咗朱古力芒果凉粉沙冰,面层系朱古力味奶盖,同芒果沙冰好夹,而且系新鲜芒果嘅味道,配埋弹牙嘅凉粉好好饮呀﹗

泰烤肉二人套餐 $398

2024-10-21