2020-09-07 62 浏览
前几日,终于都出去食左个晚餐,近近地去左间泰国野食。木船依家晚上有dinner set 提供,选择都有成十几款。我地两个人,一人叫左一个set,我就叫左Jumbo木船汤河,连埋三色小食,一个汤同一杯野饮。汤河份量都几多,特别系各种𩠌嘅份量都几多,有鱼蛋,牛丸,扎肉,脆猪皮,鸡丝,牛腩同牛肉,上面铺左D炸蒜。鱼蛋够弹牙;牛丸就系细细粒嘅,都几有咬口;扎肉正常;脆猪皮就好香口,浸左汤再食又再香d;鸡丝唔会好鞋或者好实,味道唔错;牛腩炆得啱啱好,偏瘦但都唔会觉得干;牛肉厚切,几有牛香味。而汤河用左较厚身嘅河粉,所以食落比较烟韧,浸汤浸耐左都唔会惗哂。肉丸扎肉鸡汤都几清白,啱哂同重口味野一齐食!野饮就叫左咸柠七,咸柠够香,可以一试。三色小食有鱼饼,中华沙律同鸡蛋 味道唔错,尤其鸡蛋好好食!!
前几日,终于都出去食左个晚餐,近近地去左间泰国野食。

肉丸扎肉鸡汤都几清白,啱哂同重口味野一齐食!

野饮就叫左咸柠七,咸柠够香,可以一试。