2021-06-02
今日同老公行将军澳日出康城,真系发觉变咗好多,开咗好多食肆,超级好行。咁就系依个商场内畀我发现咗呢间泰国餐厅(阿泰)入面装修几靓,我哋午市去发觉都好多人排队入去食,证明佢有一定嘅水准。餐牌好多选择,好多嘢都想食。龙眼冰:每次去泰国菜馆都必饮,因为超级好饮又解渴,佢哋啲龙眼冰刚刚好又唔会太甜。龙眼嘅数量都几多。泰式卤水无骨猪手:超级大份,卤到好入味,入口即溶,可以配到几碗饭食。冬阴海南鸡船河: 一次过满足晒两个愿望,食到船河之余,仲饮到冬阴功汤,啲海南鸡超级滑,好足料。泰式鲜虾金边粉:真系冇谂过呢度啲份量碟碟都咁足,超多料,劲好食一啖接一啖。泰式串烧:即叫即烧,我哋叫咗鸡同猪,腌得好入味,啲沙嗲酱都好香浓。金砖四国蒜蓉包:呢个蒜蓉包系我食过最好食,牛油蒜蓉焗比例刚刚好,成个面包都烘到4边金黄。真系估唔到日出康城都有一间咁正嘅泰国菜食。
餐牌好多选择,好多嘢都想食。
真系估唔到日出康城都有一间咁正嘅泰国菜食。