2022-08-11 596 浏览
我同朋友都好钟意试下D小店, 因为小店好多时都会比到惊喜我地, 今次朋友带我去葵芳试下一间叫泰星汇既小店, 我都好期待会比到咩惊喜我地位于信芳街, 其实系地铁站行去新都会, 再行去葵广, 再由一条天桥落去就到, 其实都几方便沙嗲串烧-$64/串首先上枱既时候, 我可以好清楚分到鸡, 牛, 猪, D点看似简单但出面好多都做唔到, 不但肉眼分唔到, 甚至食埋都未知系咩黎, 证明D肉系泰星汇串烧真系唔错的。而且串烧系食到果种肉味, 唔会腌到死咸, 调味岩岩好, 再配合埋个食到出花生粒既沙嗲酱, D个前菜己经好唔错香叶炒鲜鱿-$95D碟比较似家常菜, 但食落个鲜鱿系比一般食到既更嫩滑, 而且仲有唔少旧, 真系做到收几多钱比返合理既料食客, 而且仲有唔少三色椒, 豆色既菜, 层次丰富, 味道都唔错泰式芒果丝脆炸鲈鱼-$188上枱已经哇左一声, 因为真系好大碟, 感觉抵食。而且鲈鱼系起肉炸, 冇骨咁制, 食得舒服。而鱼肉炸得好香口, 加上泰式芒果丝少少酸既味道, 又开胃又好味, D个坚比到我地唔少惊喜香叶肉碎炒饭-$68我地唔系好食得辣, 所以叫小辣, D个辣度对我地黎讲岩岩好, 少少辣更能吊出个
我同朋友都好钟意试下D小店,
因为小店好多时都会比到惊喜我地,

沙嗲串烧-$64/串

香叶炒鲜鱿-$95

泰式芒果丝脆炸鲈鱼-$188

香叶肉碎炒饭-$68
我地唔系好食得辣, 所以叫小辣, D个辣度对我地黎讲岩岩好, 少少辣更能吊出个炒饭味道。饭粒做到软熟得黎粒粒分明, 而且食落都好有镬气。
食泰国野有D辣, 叫杯野饮都大杯过人的, 配泰国美食真系绝配。

总结, D间小店真系有惊喜, 样样都几好味, 而且性价比高, 下次我会想再黎试下有咩好野食!
2022-08-08