2018-11-08
中式同埋日式边炉就打得多,泰式又打过未?我就未打过,所以过咗黎试下!汤底可以连埋鸡煲同埋海鲜盘,都只系$70!不过我哋一个人食辣,一个就完全唔辣得,所以拣咗冬荫公+椰子鸡汤。店员介绍,新Menu比旧Menu有更多嘅食物可以无限任叫,足足多咗十几款!而且价钱不变,换句话讲即系更加抵食!Like埋佢哋嘅Facebook,仲有得送泰式特饮添!椰汁冰同青柠梳打,卖相都几精美,味道仲要唔错添!除咗有泰式特饮之外,出面亦都有自助饮品柜,汽水、茶、果汁同埋啤酒都系任饮!自助酱料区有只火锅万能汁,够酸够辣超开胃!而传统嘅火锅豉油就带一点点的甜,用黎点肉类就最夹!仲有一个泰式自助甜品区,啲糕点都几精美。炸鱼皮同埋虾片都系任拎,两款都劲脆劲香口,用黎打边炉同埋送酒,真系一流!椰子鸡汤的椰子味极为香浓,而且系用乌鸡黎煲架,好味又够滋补!冬荫公汤又酸又辣,香茅同青柠味都好突出,充满泰式的感觉!讲起泰式,点可能无生菜包?就算系打边炉都要嗌返一客生菜包!蔬菜类都颇为新鲜,牛肉同猪肉都好靓仔!无骨凤爪酸辣爽脆,手打丸亦非常弹牙!而最有惊喜嘅就系羊肉片,同冬荫公汤底非常之夹,搅到我要疯狂Encore羊肉片,正到爆!
Like埋佢哋嘅Facebook,仲有得送泰式特饮添!
椰汁冰同青柠梳打,卖相都几精美,味道仲要唔错添!
仲有一个泰式自助甜品区,啲糕点都几精美。
冬荫公汤又酸又辣,香茅同青柠味都好突出,充满泰式的感觉!
讲起泰式,点可能无生菜包?就算系打边炉都要嗌返一客生菜包!
蔬菜类都颇为新鲜,牛肉同猪肉都好靓仔!