2022-06-28 164 浏览
呢间系位于佐敦逸东酒店楼下 food court 嘅 Thai-Viet fusion - 泰式🇹🇭越南餐厅🇻🇳,喺佐敦站出口,过咗马路一直行大概6分钟就到。舖头主打特色泰国同越南菜,餐厅亦提供传统泰式饮品同特饮🍧🥤🧃。今次就试咗两个主菜,一个小食,两个特饮🤤 啱晒咁热嘅天气消暑!.《泰式菠萝🍍海鲜炒饭》 $88入面嘅菠萝都算多,都有唔同种类嘅海鲜,加埋腰果同提子干👍🏻 食落有唔同口感,啲饭再热少少会好食啲。《青咖喱🍛牛腩配蒜蓉包》 $88青咖喱汁调得好好食,送饭/ 点包一流,椰香味都几出👍🏻 入面嘅青豆好好食😋 另外牛腩嘅数量都算多,蒜蓉包觉得几脆口,适合重口味人士。《香芒🥭鲜虾米子卷》 $68芒果粒适中,米子卷入边嘅米粉同青瓜同红萝卜丝都唔少👍🏻 配埋鱼露酱。天气热食下口味清新嘅米子卷都唔错。《龙眼冰🥤》 $25消暑一流!龙眼肉都几多,甜度啱啱好👍🏻

《泰式菠萝🍍海鲜炒饭》 $88

《青咖喱🍛牛腩配蒜蓉包》 $88

《香芒🥭鲜虾米子卷》 $68

《龙眼冰🥤》 $25
消暑一流!龙眼肉都几多,甜度啱啱好👍🏻