2024-12-03 277 浏览
之前经过一直冇为意到呢间餐厅,一直以为系间酒吧,但原来系间泰国餐厅!餐厅环境都几chill,有少少Bar&Restaurant嘅感觉。Main: 香脆猪腩肉炒芥兰🌶️$98入口第一啖就已经比佢嘅辣surprise到,(利申:平时食开谭仔二小)唔食得辣嘅真系要慎重考虑。味道偏浓味,越食越惹味。不过个猪腩肉就好搞唔掂,已经由脆变到硬,又干又硬唔系好食到😢Noodles: 鸡肉镬气炒河$98呢款可以拣素食,对素食人士非常友好!呢到嘅河粉同平时港式嘅唔同,比较阔身,有啲似薯粉同港式河粉嘅mix版,正!同佢嘅名一样,够晒有镬气🔥味道都啱啱好~不过,食到一半就开始觉得油,到后面有少少油浸河嘅feel😣Grilled: 即烧猪颈肉 $88大!一个字讲晒!猪颈肉份量真系比想像中大好多好多!味道都系正正常常,除左边边位有啲硬。不过,呢个价钱,呢个份量,个少少硬又算得系咩!其他都可以唔嗌,但系呢个猪颈肉第一次嚟嘅一定要试下!除左尖沙嘴呢间,启德同铜锣湾都有分店。我地两个女仔食到最尾都好饱,加一之后埋单三百零蚊,性价比都比较高,下次经过都可以再试下!
Main: 香脆猪腩肉炒芥兰🌶️$98
Noodles: 鸡肉镬气炒河$98
呢款可以拣素食,对素食人士非常友好!
Grilled: 即烧猪颈肉 $88