2022-09-10
荃湾多商场行多嘢玩 活动完后想揾个地方chill下 就发现咗呢间隐世酒吧🤩 第一感觉就觉得餐厅好有情调 装修得令人好舒服 气氛几好 系饮酒食嘢嘅好地方🤪首先叫咗两款野饮 佢嘅酒精饮品好多都好有特色😋个人认为最特别系呢款dancing grape 佢系巨峰提子味重既gin 再配啲橙皮 成件事好易入口 加上外型好得意 系中式茶壶 打卡一流😜第二款系hakuna matata 呢杯系杂果味较重既rum 感觉清新好清爽 好消暑解渴🥳到野食方面 首先叫左香煎带子大虾泰式田园沙律🥗 新鲜既羽衣甘蓝配醋 加上大大粒既带子同虾 都几足料 酸酸甜甜胃口即刻大开 适合闷热既天气🤪 卖相都几靓 花生碎做点缀 配合沙律一齐食都夹👍🏻之后叫左水牛芝士簿饼😍😍 即叫即焗令水牛芝士变得劲香同劲松软 拉丝效果拉到半个身咁高🤣 不过真系要趁热食 味道香浓饼底又松脆 绝对系招牌菜嘅质素 好香好满足 大推👍🏻😋最后再试埋佢嘅冬阴功海鲜意粉 海鲜都算足料 有大量鱿鱼同蚬肉 但意粉酱汁偏向蕃茄酱多😗欠缺辣味 如果有冬阴功味道的话会更加完美😜总括嚟讲 系一间食物同嘢饮都兼顾得好好嘅酒吧 环境舒适 职员服务又好 可能位置有少少偏远
首先叫咗两款野饮 佢嘅酒精饮品好多都好有特色😋
总括嚟讲 系一间食物同嘢饮都兼顾得好好嘅酒吧 环境舒适 职员服务又好 可能位置有少少偏远商场 但都好值得一试 会推介更多朋友嚟relax下😝😝
Vici Stage (荃湾)
荃湾沙咀道325-331号德仁楼地下B舖